Move@School

Voor alle basisscholen in de gemeente Tubbergen is er het programma Move@School bedacht. Dit programma bestaat uit veel verschillende onderdelen waaruit de scholen kunnen kiezen. Binnen de SWIM en GYM lessen wordt gebruik gemaakt van een vakwerkplan waarbij (afhankelijk van de hoeveelheid gymlessen) zo veel mogelijk van de leerlijnen van het bewegingsonderwijs (gym) en de SWIM behandeld worden. De scholen kunnen keuzes of combinaties maken uit de volgende opties:

Gym 1 - groep 1 t/m 8 (2x in de week)
We verzorgen alle gymlessen voor alle groepen van de desbetreffende school van Gemeente Tubbergen. (iedere leerling 2x in de week gymles van een buurtsportcoach) Er is een vakwerkplan geschreven waarbij verschillende bewegingsthema's aan bod komen. Deze thema’s zijn op basis van de 12 leerlijnen van het bewegingsonderwijs.

Gym 2 - groep 3 t/m 8 (2x in de week)
Gym aanbieden m.u.v de kleutergroepen. Alle gymlessen worden gegeven aan de kinderen van groep 3 t/m 8. De opbouw van de gymlessen is hetzelfde als bij gym 1.

Gym 3 - groep 1 t/m 8 (1x in de week)
We verzorgen één keer in de week voor iedere leerling de gymles. Het vakwerkplan is afgestemd op een rooster waarbij de buurtsportcoach iedere week iedere leerling één keer ziet. De andere gymles wordt gegeven door een andere bevoegde leerkracht binnen de school zelf.

Gym 4 - groep 3 t/m 8 (1x in de week)
We bieden de gymlessen aan, aan de kinderen van groep 3 t/m 8. Iederen leerling zien we 1x in de week voor de les bewegingsonderwijs, waardoor een methodische opbouw mogelijk is.

Swim - groep 3 t/m 8
De kinderen komen naar Zwembad de Vlaskoel om daar de SWIM-lessen te volgen. Deze lessen zijn onderverdeeld in 5 thema’s, namelijk: survival, reddend zwemmen, spel, avontuur en race. De SWIM lessen zijn voorbereid en ontworpen door ALO-afgestudeerde werknemers. Het maximale aantal af te nemen lessen is 10. Dit kan, door wensen van de school, aangepast worden naar een ander aantal. (problemen met vervoer? laat het ons weten!)

Event / Tournament
Wij organiseren in bijna iedere vakantie evenementen voor de kinderen uit groep 3 t/m 8 op verschillende locaties. Kinderen kunnen na opgave hieraan deelnemen.
Daarnaast is er voor scholen de mogelijkheid om onze hulp te vragen wanneer zij evenementen, sportdagen o.i.d. willen organiseren. 

Aanspreekpunt per school

Vasse Tubbergen Mariaparochie Fleringen Annemiek Geerdink annemiek@sportservice-tubbergen.nl
Reutum Manderveen Geesteren Langeveen Albergen Bart Leemhuis bart@sportservice-tubbergen.nl